3300Ron salariul mediu brut la stat!

Salariul mediu Brut in sistemul bugetar al romaniei este de vreo 3300 de lei / luna!!!
Eu am fost putin surprins de aceasta suma, fiindca mi se pare un pic cam mare.
In romania, salariul mediu brut pe economie este, momentan, 2223 ron/luna.
M-a mirat aceasta valoare, fiind cu aproape 50% mai mare decat salarul mediu pe economie prognozat de guvern si utilizat la estimarea bugetului asigurarilor sociale:
" Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 107/22.02.2013, a fost publicata Legea bugetului asigurarilor de stat, Legea nr. 6 din 21 februarie 2013.

ART. 16
Câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2013 este de 2.223 lei" 
Sursa: legea bugetului asugurarilor de stat, Legea 6 din 21 februarie 2013.
http://www.itmconsulting.ro/articole/2013/02/27/castigul-salarial-mediu-brut-utilizat-la-fundamentarea-bugetului-asigurarilor-sociale-de-stat-pe-anul-2013-si-cuantumul-ajutorului-de-deces-2013/

Totusi, cum se poate sa fie salariul MEDIU in sistemul bugetar atat de mare?
Poate gresesc sursele mele: Digi spunea astazi, in buletinele de stiri, ca statul si-a bugetat 10.5 miliarde Euro pentru cheltuieli cu personalul in acest an. Avand in vedere ca ca sun 1,2 milioane angajati in sistemul public, adica 8750 de euro/angajat/an.
S-ar putea insa sa gresesc, manipulat de televiziuni, si in aceste venituri sa nu fie doar salarii. Sa fie si bonusuri, diurne, prime, indemnizatii pentru membrii consiliilor de administratie...:))) Ale, ale! Chestii socoteli de care bugetarul de rand, de la Clinica de Infectioase, care face garzi in fiecare Sambata Noapte, nu beneficiaza!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arta transferului eficient în aer

Dacă tot trăim vremuri penale, cu partide de box în ringul din piața victoriei (se scrie cu litere mici până când Victoria împotriva penali...