rosu galben si albastru

Murim de foame, si noi si ungurii, dar macar avem nationalismul sa ne tina de cald.
De ambele parti exista o imbecilitate acuta, care risca sa dinamiteze o existenta relativ pasnica castigata dupa luptele din martie 1990.
In loc sa facem proiecte de infrastructura impreuna, in loc sa construim spitale performante in regiunea Mu-Har-Cov, in loc sa sprijinim micii intreprinzatori, ne caftim pe simboluri si steaguri.
Dar, totusi, nici sa aud ca o profesoara ii ia bentita ros, galben albastra unei fetite nu mi se pare normal.
Normal ar fi ca noi romanii sa ne putem afisa mandria nationala unde dorim, cand vrem, cat de des simtim nevoia, mai ales pe teritoriul tarii noastre.
Eu sunt de acord si ca maghiarii sa isi poata pastra identitatea nationala, dar respectul trebuie sa fie reciproc.
Insa, cel mai important este ca toti cetatenii, indiferent de etnie si de domiciliu, sa lucreze impreuna pentru cresterea bunastarii lor.
Ar trebui ca politicienii din cele trei judete sa creeze un cadru de dezvoltare al regiunii, nu unul de involutie.
Doar impreuna reusim! Asta ar trebui sa fie lozinca tuturor politicienilor din Mu-Har-Cov.
Ar trebui sa incetam sa ne uitam la etnia vecinului nostru si sa incepem sa ne uitam la calitatile si abilitatile sale. Ar trebui sa ne unim fortele si sa exploatam profitabil resursele acestor trei judete.
Ar trebui sa facem un grup, asociatie, organizatie civica multietnica al carui singur scop sa fie dezvoltarea economica a acestei regiuni.
Restul sunt fumigene!
Forta 9 vrea sa faca ceva? @Bogdan Naumovici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

California cu doar 400 de Euro

California loooove! Just chilling in the Californian sun. Continuu seria de ”extra prețuri bombă” cu o destinație Californiană. Sau...