The Nastase Legacy

Marea mostenire va fi legalizarea coruptiei. Transformarea ei intr-un mic fapt neinsemnat, precum pisatul pe graduri.
Ieri pe la pranz tov ministru Fenechiu afirma cu duioasa naivitate ca multi alti politicieni au facut acelasi lucru pentru care Nastase a ajuns sa deguste cuisineul de la Jilava. E o practica uzuala. 
Cateva ore mai tarziu si copilotul premier V Ponta vorbea cu un aer de normalitate despre politicieni care si-ar fi finantat campaniile electorale in mod ilegal. N-a dat nume, ca de, nu se face sa torni pe cineva :) dar avea o atitudine de parca vorbea despre spalatul pe dinti. 
Daca tot mai multi dintre ei se vor apuca sa vorbeasca in asemenea mod despre asemenea fapte de coruptie, din pacate vor reusi sa transforme ceea ce este o infractiune, un abuz de putere si de incredere, intr-o nimica toata, acceptabila si chiar, poate, de apreciat fiindca denota curaj si intelijenta :).
Se incearca crearea impresiei de "normalitate", de lipsa a unei infractiuni, cu argumente precum "multi altii fac la fel", "e o practica obisnuita", "nu e nimic grav".
Mica victorie a justitie de a-l trimite pe un fost premier la zdup pentru fapte de coruptie, va fi negata daca noi, cetatenii, societatea, vom inghiti si accepta la randul nostru argumentele unora ca Relu.
Putem sa ne amintim, din istorie, exemple de lucruri pe care multi le faceau: nazistii aveau multi suporteri si au facut o "mica" chestie pe la Auschwitz si alte locuri similare. Deoarece "multi au participat la holocaust" inseamna cumva ca ar trbuie cumva sa acceptam intr-o oricat de mica masura acest genocid? 
Prea extrem exemplul pentru dumneavoastra? Hai ca va dau altul. Si inca un exemplu ce are legatura cu "datul". Cate femei nu primesc o palma in fiecare zi? Si cati barbati nu ascund aceasta violenta domestica in spatele sintagmei "sa stie cine-i seful acasa. Asa fac toti barbatii". Deci e ok deoarece asa fac TOTI barbatii si atata timp cat se limiteaza la o palma pe zi? Nu mai e violenta? La fel cum un hot numai e hot daca a fost prim ministru si a furat doar ca sa finanteze o campanie electorala? 
M-am saturat sa-mi fie insultat inteligenta de politicieni mediocrii!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

California cu doar 400 de Euro

California loooove! Just chilling in the Californian sun. Continuu seria de ”extra prețuri bombă” cu o destinație Californiană. Sau...