Treceți la conținutul principal

For God and Country!

For God and Country in Engleza!
Pro aris et focis in Latina!
Ambele variante insa mi se par cele mai bune pentru a descrie viata Baronesei Margaret Thatcher precum si ultimul ei drum pe strazile Londrei.

La ora 10, in fata bisericii St Clement Danes din londra, biserica Fortelor Aeriene Regale, sunetul black caburilor, galagia trecatorilor si beepaitul Iphonurilor navetistilor a fost inlocuit de tropotul cailor si sunetele clopotelor pe melodia "Oranges and Lemons"
http://en.wikipedia.org/wiki/Oranges_and_Lemons
Londra, Anglia, Marea Britanie, Commonwealth-ul si omenirea in general si-a luat astazi la revedere de la Prima Femeie Prim Ministru a Europei! O femeie extrem de credincioasa care, timp de mai bine de 10 ani si-a servit tara pe care, multi dintre cei care au cunoscut-o, spun ca a iubit-o mai mult decat pe orice altceva sau altcineva.
Cum spuneam deci, For God and Country!
Ora 10.15 minute.

Daca la inmormantarea Lady Diana, Elton John a electrizat atmosfera cu Candel in the wind, la ora 10.15 minute, in perfecta consonanta cu momentul si personalitatea doamnei Thatcher, fanfara militara a intampinat coregiul funerar cu acordurile "Loch Lomond". Puteti sa o ascultati si voi aici:
http://www.youtube.com/watch?v=1uZ-p-tN8Gs
Cu o pedantica atentie la fiecare detaliu, organizatorii ceremonialului, respectiv Armata s-a asigurat ca pana si motociclistii politiei rutiere care au asigurat escorta convoiului au asteptat, cu capul plecat in permanenta, cu mainile pe ghidonul motocicletei si doar cu piciorul drept pe asfalt ca punct de sprijin, fara sa le tremure nici un muschi, pana cand sicriul a fost coborat din automobil si dus in interiorul Bisericii St Clement.

In timp ce acest cavaleri moderni, in armura de silicon, fibra de sticla si cu casti de metal albe asteptau pe caii lor cu doua roti, multimea aplauda scriul. Nici un telefon nu a sunat in acea piata. Vorbele au devenit soapte. Iar in acel moment cu totii parca am realizat ca, pentru o secunda, suntem partasi la scrierea ultimei pagini din istoria vietii doamnei de fier.
Caii cu doua roti si faruri cu led au lasat locul pur sangelui cavaleriei Britanice, iar automobilul Jaguar a fost inlocuit cu afetul unui tun.

In sunet de fanfara, intonand un mars funebru, flancata de reprezentantii fiecarei arme din armata Marii Britanii, Lady Thatcher a parasit Biserica RAF, la 10.35 fix, pentru ultima data si s-a indreptat spre St Paul's unde 2300 de oficiali si-au putut lua la revedere de la ea.
Eu m-am simtit onorat sa pot face acelasi lucru in fata bisericii Fortelor Aeriene Regale, impreuna cu mii de simpli cetateni si sute de soldati.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Viclenia lui MIhai

Sinan Pasa era furios foc dupa ce ostile sale au fost infrante de Mihai Viteazul la Calugareni. Il cheama pe generalul Osman la el si-i spune: "Bai Osman Bai, ne-a bulit ghiauru'. Vreau sa-l terminam." "Da-mi o suta de mii de ieniceri si maine il fac praf cu voia lui Allah" raspunde Osman. "Gata! Vei primi 100.000 de ieniceri" ordona Pasa. A doua zi, pe o dimineata superba, in timp ce cantau privighetorile, o suta de mii de ieniceri Turci intra in Tara Romaneasca. Ajung ei la poalele unui deal cand, deodata, pe varful dealului pare, calare pe un cal alb, cu barda in mana, Domnul Mihai Viteazul! Se uita Mihai la turcii din vale si, brusc, da drumul unui incremenitor strigat de lupta " Muieeeeeeee!!!!!" Turci, inmarmuriti, nu stiu ce-i loveste, di din fata, si din coaste si, dupa o ora de casapit, 99.999 de turci morti umpleau campul. Doar Osman a scapat si fuge iute iute la Pasa. "Hauleu Pasaaa, ne-a nulit ghiauruuuu." &quo

jurnalul XI - who did it?

Intrebari existentiale de pe net: 1. Cine a facut Covidu? - Chineji , ruling conspiracy theory; Americanii - second popular; Natura - ba ej nebun'? (In tot acest timp Balenele si Ursii polari rad din laboratorul secret) 2. Cine a furat drojdia? - e o conspiratie a drojdierilor 3. Cine a facut spitale? - ala io, ala io, ala io...nemtii, coreenii, taiwanezii, japonezii.  4. Cine a facut gratare in izolare pe balcon? - ups 😜 Teoria conspiratiei cu Covidu, tradusa de Ghita Drojdieru': Bre, io stau acasa, ca mi-e frica de amenzi dar stiu io ca virusu asta-i facut de chinezi. link Ca e clar ca nu era dom'le nimic daca Trump nu le punea taxe, asa ca acum se razbuna. Bine, nici virusu' stii ca nu exista. Ca chiar zicea unu milionar ca nu se poate dovedi dom'le ca exista virusi. De aceea si acum nu ne arata virusul, sa-l vedem si noi. E clar facatura, sa ii omoare pe batrani ca a si spus Delgarde aia de la Fond ca suntem multi. Industria asta medicala vrea sa i

Iordache si USRul. Vino sa vezi pisicutele care s-au saturat de principii

Da, nu e vorba despre: Acelea ar fi dragute si v-ar fi facut sa dati click imediat si share si like si cate si mai cate. Este insa vorba despre niste pisoiasi fricosi, care tremura la gandul si sunetul "catuselor". Sunt niste 'telectuali de CAP care au ajuns la butoane si acum isi acopera performantele penale cu legislatie iute albitoare. Daca infractorii obisnuiti pot numai spera sa isi "albeasca banii", ai nostrii doi crai din imagine, modele de top, full option, ce sunt ei, inegalabili mondiali, isi "albesc viata", stergand cu buretele infractiuni, proceduri si concepte din dreptul penal. Dar sa incercam sa analizam organizat si sistematic ineptia juridica. Daca se poate. Sa incepem cu vesinca replica a domnului Iordache in special si a PSD-ului in general: ,,Cei ce protesteaza  NU au citit modificarile"           - unde sa le citim? E greu, aproape imposibil pentru un cetatean sa gaseasca undeva modificarile codului penal, sau, sa