For God and Country!

For God and Country in Engleza!
Pro aris et focis in Latina!
Ambele variante insa mi se par cele mai bune pentru a descrie viata Baronesei Margaret Thatcher precum si ultimul ei drum pe strazile Londrei.

La ora 10, in fata bisericii St Clement Danes din londra, biserica Fortelor Aeriene Regale, sunetul black caburilor, galagia trecatorilor si beepaitul Iphonurilor navetistilor a fost inlocuit de tropotul cailor si sunetele clopotelor pe melodia "Oranges and Lemons"
http://en.wikipedia.org/wiki/Oranges_and_Lemons
Londra, Anglia, Marea Britanie, Commonwealth-ul si omenirea in general si-a luat astazi la revedere de la Prima Femeie Prim Ministru a Europei! O femeie extrem de credincioasa care, timp de mai bine de 10 ani si-a servit tara pe care, multi dintre cei care au cunoscut-o, spun ca a iubit-o mai mult decat pe orice altceva sau altcineva.
Cum spuneam deci, For God and Country!
Ora 10.15 minute.

Daca la inmormantarea Lady Diana, Elton John a electrizat atmosfera cu Candel in the wind, la ora 10.15 minute, in perfecta consonanta cu momentul si personalitatea doamnei Thatcher, fanfara militara a intampinat coregiul funerar cu acordurile "Loch Lomond". Puteti sa o ascultati si voi aici:
http://www.youtube.com/watch?v=1uZ-p-tN8Gs
Cu o pedantica atentie la fiecare detaliu, organizatorii ceremonialului, respectiv Armata s-a asigurat ca pana si motociclistii politiei rutiere care au asigurat escorta convoiului au asteptat, cu capul plecat in permanenta, cu mainile pe ghidonul motocicletei si doar cu piciorul drept pe asfalt ca punct de sprijin, fara sa le tremure nici un muschi, pana cand sicriul a fost coborat din automobil si dus in interiorul Bisericii St Clement.

In timp ce acest cavaleri moderni, in armura de silicon, fibra de sticla si cu casti de metal albe asteptau pe caii lor cu doua roti, multimea aplauda scriul. Nici un telefon nu a sunat in acea piata. Vorbele au devenit soapte. Iar in acel moment cu totii parca am realizat ca, pentru o secunda, suntem partasi la scrierea ultimei pagini din istoria vietii doamnei de fier.
Caii cu doua roti si faruri cu led au lasat locul pur sangelui cavaleriei Britanice, iar automobilul Jaguar a fost inlocuit cu afetul unui tun.

In sunet de fanfara, intonand un mars funebru, flancata de reprezentantii fiecarei arme din armata Marii Britanii, Lady Thatcher a parasit Biserica RAF, la 10.35 fix, pentru ultima data si s-a indreptat spre St Paul's unde 2300 de oficiali si-au putut lua la revedere de la ea.
Eu m-am simtit onorat sa pot face acelasi lucru in fata bisericii Fortelor Aeriene Regale, impreuna cu mii de simpli cetateni si sute de soldati.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

California cu doar 400 de Euro

California loooove! Just chilling in the Californian sun. Continuu seria de ”extra prețuri bombă” cu o destinație Californiană. Sau...