Treceți la conținutul principal

razboiul de o suta de ani Pepsi vs Coca Cola!

Acum 127 de ani Coca Cola era creat in SUA de John S Pemberton.
Credeati ca Pepsi e muuult mai tanar? E doar cu 12 ani mai tanar. In 1898, adica acum 115 ani Pepsi era inventat de un farmacist, Caleb Bradham.
Istoria celor doua branduri este tumultoasa la inceput.
Coca Cola se extinde repede in Canada, Cuba si pe intreg teritoriul SUA. Chiar daca Pepsi creste repede la randul sau insa, din cauza crizei de zahar din timpul primului razboi modial, compania care detinea Pepsi da faliment in 1923.
In anul primul faliment Pepsi, Coca Cola il numeste presedinte pe Robert W Woodruff:
 http://en.wikipedia.org/wiki/Robert_W._Woodruff#Career

Puteti citi mai multe despre acest om cu o viata extraordinara aici, pe wikipedia. El a fost numit presedintele companiei la 33 de ani, cand Coca Cola avea propriile ei probleme si a ramas presedinte pana in 1954 si a transformat Coca Cola intr-un brand mondial. Un citat atribuit lui este: "There is no limit to what a man can do and where he can go if he doesn't mind who gets the credit". Asta asa, ca mica nota de subsol pentru toti senior managerii care doresc sa isi atribuie mereu ideile angajatilor lor :).
In 1931 Pepsi da faliment din nou si este cumparata de Charles G Guth, presedintele unui lant de magazine de dulciuri. In 1941 Pepsi isi schimba culorile de brand in Rosu, Alb si Albastru, pentru a-si arata "sprijinuk" pentru soldatii americani care luptau in al doilea razboi mondial.
In 1955 actrita Joan Crawford, casatorita cu Alfred Steel, presedinte al Pepsi, isi convinge sotul sa transforme Pepsi dintr-un value brand intr-un lifestyle brand (PS, in infograficul de mai jos veti vedea ca acest eveniment apare in anul 1950. Insa acest lucru este imposibil, deoarece in 1950 Al Steel lucra ca director la...COCA COLA :))
Stiati ca Diet Pepsi a aparut in 1964???? Acum aproape 50 de ani???
In 1961 Coca Cola se listeaza pe bursa la o valoare de 101 $/ actiune (astazi acestea costa 40.44$ dar deh, alte vremuri, alt numar de actiuni, it's not all bad ;)
Duelul pentru suprematia in soft drinks a continuat neincetat de atunci (sursa photo createmeaning.com)
Vreti sa stiti care erau retetele originale Coca Cola si Pepsi Cola?
Aveti un infografic extrem de lung mai jos :) Have fun.
Mai spun urmatoarele, ca o concluzie a duelului in zilele noastre:
Cota de piata in volum, la nivel global:
Coca Cola 42%; Pepsi Cola 31%
Cifra de afaceri anuala
Coca Cola Company (toate subsidiarele) -  $34.1 miliarde
Pepsi Cola Company (toate subsidiarele) - $57.8 miliarde
Operating income:
Coca Cola comp - $8.5 miliarde
Pepsi Cola comp - $8.3 miliarde

si acum si infograficul. E la fel de mare ca os ticla de 2,5L de Coke sau Pepsi ;)
sursa: cnntees.com/blog (restul surselor la baza infograficului)


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Iordache si USRul. Vino sa vezi pisicutele care s-au saturat de principii

Da, nu e vorba despre: Acelea ar fi dragute si v-ar fi facut sa dati click imediat si share si like si cate si mai cate. Este insa vorba despre niste pisoiasi fricosi, care tremura la gandul si sunetul "catuselor". Sunt niste 'telectuali de CAP care au ajuns la butoane si acum isi acopera performantele penale cu legislatie iute albitoare. Daca infractorii obisnuiti pot numai spera sa isi "albeasca banii", ai nostrii doi crai din imagine, modele de top, full option, ce sunt ei, inegalabili mondiali, isi "albesc viata", stergand cu buretele infractiuni, proceduri si concepte din dreptul penal. Dar sa incercam sa analizam organizat si sistematic ineptia juridica. Daca se poate. Sa incepem cu vesinca replica a domnului Iordache in special si a PSD-ului in general: ,,Cei ce protesteaza  NU au citit modificarile"           - unde sa le citim? E greu, aproape imposibil pentru un cetatean sa gaseasca undeva modificarile codului penal, sau, sa

jurnalul XI - who did it?

Intrebari existentiale de pe net: 1. Cine a facut Covidu? - Chineji , ruling conspiracy theory; Americanii - second popular; Natura - ba ej nebun'? (In tot acest timp Balenele si Ursii polari rad din laboratorul secret) 2. Cine a furat drojdia? - e o conspiratie a drojdierilor 3. Cine a facut spitale? - ala io, ala io, ala io...nemtii, coreenii, taiwanezii, japonezii.  4. Cine a facut gratare in izolare pe balcon? - ups 😜 Teoria conspiratiei cu Covidu, tradusa de Ghita Drojdieru': Bre, io stau acasa, ca mi-e frica de amenzi dar stiu io ca virusu asta-i facut de chinezi. link Ca e clar ca nu era dom'le nimic daca Trump nu le punea taxe, asa ca acum se razbuna. Bine, nici virusu' stii ca nu exista. Ca chiar zicea unu milionar ca nu se poate dovedi dom'le ca exista virusi. De aceea si acum nu ne arata virusul, sa-l vedem si noi. E clar facatura, sa ii omoare pe batrani ca a si spus Delgarde aia de la Fond ca suntem multi. Industria asta medicala vrea sa i

TRABANT DESCHIDE FABRICA IN ROMANIA!

Graba strica treaba. Vorba lunga saracia omului. Daca taceai filosof ramaneai. Vorba-i de argint dar tacerea e de aur. Mai stiti si voi asemenea proverbe? Eu i-as trimite domnului Ponta o carte cu proverbe si maxime si i-as recomanda un training in meditatie si self control, poate data viitoare nu mai arunca vorbe-n vant, precum faimoasa declaratie triumfala la revenirea din Germania, conform careia un MARE producator auto va deschide o uzina in Romania. http://www.hotnews.ro/stiri-esential-14489154-victor-ponta-posibila-mare-investitie-germana-romania-greenfield-ocupa-dan-sova.htm Dar stai asa! Daca el se referea la Trabant? Premierul a declarat, pentru exactitate, asta: "Una dintre marile companii germane din industria auto va deschide o fabrica in Romania, board-ul companiei urmand sa adopte o decizie finala in acest sens, potrivit premierului Victor Ponta. "Zilele trecute, in sedinta de guvern, pe lista confidentiala pentru ca asa a fost intelegerea, am aprobat un