Romania e PENETRATA! Prin vazduh!

Pe aici pe maulurile Tamisei, cand Ministrul Apararii se gandeste sa deschida gura, si sa faca vreo remarca de genul "spatiul aerian al tarii este fortat de aparate de zbor " (Citat din Clasicul Mircea Dusa) presa asculta atenda, se intrerup stirile si se incearca aflarea a cat mai multe detalii pentru a intelege situatia.
In trei ani de zile, acest lucru s-a intamplat de cateva ori:
    In acest caz doua avioane de bombardament Tupolev TU 160 au intrat in spatiul aerian Britanic din nordul extrem al Scotiei, si Escadrila 111 a trimis doua aparate de vantoare Tornado F3 sa le intercepteze:

2. 30.06.2012 http://www.freerepublic.com/focus/news/2900758/posts
In acest caz era vorba despre violarea spatiului Aerian al SUA de catre aviatia militara rusa, dar a iesit si atunci ministrul apararii Marii britanii si a spus ca si in Uk s-a mai intamplat de douasprezece ori acest lucru in ultimii doi ani (presupunem ca se referea la 12 incidente dupa incidentul detaliat la punctul 1)

Si cam atat! Alte interventii n-au mai fost.
Dupa cums e vede interventia unei persoane de asemenea rang a fost foarte rara, cu referiri explicite la incidente de o natura militara, fara a panica lumea, si folosindu-l ca prilej pentru a informa, real si obiectiv, opinia publica despre cele intamplate.

Dar tov Mircea Dusa, probabil din crunta plictisea, sau din dornita de a devia atentia de la proaspatul document "desecretizat" de CSAT referitor la procedura de privatizare a CFR, se trezeste vorbind "lela'n codru" de parca ar canta acasa, sub dus.
Mai ceva ca un stand up comediant, tivarasul persista in bolboroseli.
http://www.hotnews.ro/stiri-politic-15298756-mircea-dusa-catre-jurnalisti-cititi-legea-nu-mai-vorbiti-prostii-comentariile-ozn-uri-nu-locul.htm

Draga Tov Dusa, dumneata nu trebuie sa vorbesti asa, ori de cate ori te taie capul, in termeni vagi, despre "fortari ale spatiului aerian al Romaniei"
"Sa stiti ca este foarte necesar sa achizitionam avioanele pentru ca aproape zilnic spatiul aerian al tarii este fortat, probabil n-ar trebui sa va spun asta, de avioane care nu sunt identificate sau care nu au aprobare de survol si in acel moment suntem nevoiti sa ridicam in aer avioanele de vanatoare cu procedurile de somare pentru ca acele avioane sa iasa din spatiul de survol al tarii", afirma Mircea Dusa.
Imi place ca matale, singur, zici la mijlocul frazei "probabil n-ar trebui sa va spun asta". Pai tov. Dusa...daca crezi ca "n-ar trebui" atunci TACI dom'le , nu deschide gura si apoi te oftici ca lumea rade de tine.
Si de ce rade lumea?
Paicum zisasi matale "aproape zilnic" e fortat spatiul nostru aerian. Ti ai zis, nu eu, asa ca nu te ofusca. Dar daca ai zis-o, acum spune si de cine.
De avioane civile cu piloti beti care uita sa isi porneasca transponderul? Mira-ma-s.
De companii aeriene care uita sa transmita "zilnic" flight planul? Cam greu?
De avioane militare? Pai ne invecinam cu Ungurii, frati in Nato, Bulgarii, frati si ei tot in nato si cu Moldovenii care au doar planoare.
Raman Iugoslavii la sug ... slabe sanse sa ne testeze ei apararea aeriana...ca doar nu se pregatesc de atacarea Banatului. O fi Ucrainienii? Sau Rusii?
Si daca sunt Rusii, pe unde vin nene? Peste mare? 

Concluzia e ca avem un ridicol personaj care conduce Ministerul Apararii, atat de ridicol si ingust la minte ca nu realizeaza ca, si daca ar fi asa cum spune el, o asemenea declaratie nu se face pe o bordura, la o bere, unor ziaristi pe "sustache". Asa ceva, daca chiar se intampla cu regularitatea rasariturilor de soare este ingrijorator, ar trebui sa faca obiectul unor discutii in CSAT si ar trebui comunicate oficial, si PROFESIONIST, de catre guvern.
Problema e cu lipsa crunta de profesionalism si cu epidemia de diletantism a guvernelor Romaniei, atat a acestuia din urma cat si a celor ce l-au precedat!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

California cu doar 400 de Euro

California loooove! Just chilling in the Californian sun. Continuu seria de ”extra prețuri bombă” cu o destinație Californiană. Sau...