Treceți la conținutul principal

Romania e PENETRATA! Prin vazduh!

Pe aici pe maulurile Tamisei, cand Ministrul Apararii se gandeste sa deschida gura, si sa faca vreo remarca de genul "spatiul aerian al tarii este fortat de aparate de zbor " (Citat din Clasicul Mircea Dusa) presa asculta atenda, se intrerup stirile si se incearca aflarea a cat mai multe detalii pentru a intelege situatia.
In trei ani de zile, acest lucru s-a intamplat de cateva ori:
    In acest caz doua avioane de bombardament Tupolev TU 160 au intrat in spatiul aerian Britanic din nordul extrem al Scotiei, si Escadrila 111 a trimis doua aparate de vantoare Tornado F3 sa le intercepteze:

2. 30.06.2012 http://www.freerepublic.com/focus/news/2900758/posts
In acest caz era vorba despre violarea spatiului Aerian al SUA de catre aviatia militara rusa, dar a iesit si atunci ministrul apararii Marii britanii si a spus ca si in Uk s-a mai intamplat de douasprezece ori acest lucru in ultimii doi ani (presupunem ca se referea la 12 incidente dupa incidentul detaliat la punctul 1)

Si cam atat! Alte interventii n-au mai fost.
Dupa cums e vede interventia unei persoane de asemenea rang a fost foarte rara, cu referiri explicite la incidente de o natura militara, fara a panica lumea, si folosindu-l ca prilej pentru a informa, real si obiectiv, opinia publica despre cele intamplate.

Dar tov Mircea Dusa, probabil din crunta plictisea, sau din dornita de a devia atentia de la proaspatul document "desecretizat" de CSAT referitor la procedura de privatizare a CFR, se trezeste vorbind "lela'n codru" de parca ar canta acasa, sub dus.
Mai ceva ca un stand up comediant, tivarasul persista in bolboroseli.
http://www.hotnews.ro/stiri-politic-15298756-mircea-dusa-catre-jurnalisti-cititi-legea-nu-mai-vorbiti-prostii-comentariile-ozn-uri-nu-locul.htm

Draga Tov Dusa, dumneata nu trebuie sa vorbesti asa, ori de cate ori te taie capul, in termeni vagi, despre "fortari ale spatiului aerian al Romaniei"
"Sa stiti ca este foarte necesar sa achizitionam avioanele pentru ca aproape zilnic spatiul aerian al tarii este fortat, probabil n-ar trebui sa va spun asta, de avioane care nu sunt identificate sau care nu au aprobare de survol si in acel moment suntem nevoiti sa ridicam in aer avioanele de vanatoare cu procedurile de somare pentru ca acele avioane sa iasa din spatiul de survol al tarii", afirma Mircea Dusa.
Imi place ca matale, singur, zici la mijlocul frazei "probabil n-ar trebui sa va spun asta". Pai tov. Dusa...daca crezi ca "n-ar trebui" atunci TACI dom'le , nu deschide gura si apoi te oftici ca lumea rade de tine.
Si de ce rade lumea?
Paicum zisasi matale "aproape zilnic" e fortat spatiul nostru aerian. Ti ai zis, nu eu, asa ca nu te ofusca. Dar daca ai zis-o, acum spune si de cine.
De avioane civile cu piloti beti care uita sa isi porneasca transponderul? Mira-ma-s.
De companii aeriene care uita sa transmita "zilnic" flight planul? Cam greu?
De avioane militare? Pai ne invecinam cu Ungurii, frati in Nato, Bulgarii, frati si ei tot in nato si cu Moldovenii care au doar planoare.
Raman Iugoslavii la sug ... slabe sanse sa ne testeze ei apararea aeriana...ca doar nu se pregatesc de atacarea Banatului. O fi Ucrainienii? Sau Rusii?
Si daca sunt Rusii, pe unde vin nene? Peste mare? 

Concluzia e ca avem un ridicol personaj care conduce Ministerul Apararii, atat de ridicol si ingust la minte ca nu realizeaza ca, si daca ar fi asa cum spune el, o asemenea declaratie nu se face pe o bordura, la o bere, unor ziaristi pe "sustache". Asa ceva, daca chiar se intampla cu regularitatea rasariturilor de soare este ingrijorator, ar trebui sa faca obiectul unor discutii in CSAT si ar trebui comunicate oficial, si PROFESIONIST, de catre guvern.
Problema e cu lipsa crunta de profesionalism si cu epidemia de diletantism a guvernelor Romaniei, atat a acestuia din urma cat si a celor ce l-au precedat!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Iordache si USRul. Vino sa vezi pisicutele care s-au saturat de principii

Da, nu e vorba despre: Acelea ar fi dragute si v-ar fi facut sa dati click imediat si share si like si cate si mai cate. Este insa vorba despre niste pisoiasi fricosi, care tremura la gandul si sunetul "catuselor". Sunt niste 'telectuali de CAP care au ajuns la butoane si acum isi acopera performantele penale cu legislatie iute albitoare. Daca infractorii obisnuiti pot numai spera sa isi "albeasca banii", ai nostrii doi crai din imagine, modele de top, full option, ce sunt ei, inegalabili mondiali, isi "albesc viata", stergand cu buretele infractiuni, proceduri si concepte din dreptul penal. Dar sa incercam sa analizam organizat si sistematic ineptia juridica. Daca se poate. Sa incepem cu vesinca replica a domnului Iordache in special si a PSD-ului in general: ,,Cei ce protesteaza  NU au citit modificarile"           - unde sa le citim? E greu, aproape imposibil pentru un cetatean sa gaseasca undeva modificarile codului penal, sau, sa

jurnalul XI - who did it?

Intrebari existentiale de pe net: 1. Cine a facut Covidu? - Chineji , ruling conspiracy theory; Americanii - second popular; Natura - ba ej nebun'? (In tot acest timp Balenele si Ursii polari rad din laboratorul secret) 2. Cine a furat drojdia? - e o conspiratie a drojdierilor 3. Cine a facut spitale? - ala io, ala io, ala io...nemtii, coreenii, taiwanezii, japonezii.  4. Cine a facut gratare in izolare pe balcon? - ups 😜 Teoria conspiratiei cu Covidu, tradusa de Ghita Drojdieru': Bre, io stau acasa, ca mi-e frica de amenzi dar stiu io ca virusu asta-i facut de chinezi. link Ca e clar ca nu era dom'le nimic daca Trump nu le punea taxe, asa ca acum se razbuna. Bine, nici virusu' stii ca nu exista. Ca chiar zicea unu milionar ca nu se poate dovedi dom'le ca exista virusi. De aceea si acum nu ne arata virusul, sa-l vedem si noi. E clar facatura, sa ii omoare pe batrani ca a si spus Delgarde aia de la Fond ca suntem multi. Industria asta medicala vrea sa i

TRABANT DESCHIDE FABRICA IN ROMANIA!

Graba strica treaba. Vorba lunga saracia omului. Daca taceai filosof ramaneai. Vorba-i de argint dar tacerea e de aur. Mai stiti si voi asemenea proverbe? Eu i-as trimite domnului Ponta o carte cu proverbe si maxime si i-as recomanda un training in meditatie si self control, poate data viitoare nu mai arunca vorbe-n vant, precum faimoasa declaratie triumfala la revenirea din Germania, conform careia un MARE producator auto va deschide o uzina in Romania. http://www.hotnews.ro/stiri-esential-14489154-victor-ponta-posibila-mare-investitie-germana-romania-greenfield-ocupa-dan-sova.htm Dar stai asa! Daca el se referea la Trabant? Premierul a declarat, pentru exactitate, asta: "Una dintre marile companii germane din industria auto va deschide o fabrica in Romania, board-ul companiei urmand sa adopte o decizie finala in acest sens, potrivit premierului Victor Ponta. "Zilele trecute, in sedinta de guvern, pe lista confidentiala pentru ca asa a fost intelegerea, am aprobat un