Îmi pare că nevoia de a fi informat este una cu caracter pur declarativ. Noi nu căutăm să ne informăm. Cautam surse care să ne certifice propriile presupuneri. Nu facem muncă de evaluare a tuturor variabilelor dintr-o ecuație. Noi știm valoarea lui x si y si căutăm pe cineva care să ne ajute să justificăm această părere.
Acum vreo patru ani mă hotărâsem să-mi fac blog și să scriu despre realitățile vieții de expat. N-a durat mult până să incep să scriu despre politică.
Adevărul este ca, indiferent dacă ne place sau nu, politica ne ghidează viața. Mulți spun că nu-i interesează politica, că nu le pasă ce fac unii sau alții. Dar, invariabil, toți cei ce mi-au spus așa ceva, au comentat activ evenimentele post colectiv, au fost poate chiar prezenți la protestele de stradă, iar dacă n-au fost, i-au infierat pe cei ce protestau. Toți dau share la știrile săptămânale ce prezintă lungul drum al transhumanței rutiere românești, spre mare, munte sau, până la urmă, orice destinație legată de falnica noastră infrastructură. Toti comentează și iși dau in cap.
Mai sunt și cei care își asumă prefernțele politice pe față, si pentru care oricine comentează impotriva PSD/ului sau a antenelor este Băsist, cine comentează împotriva PNLului sau USR ului e comunist, cine zice ceva de rau de UDMR e șovin si câte și mai câte.

Pentru toti cei ce își asumă sau nu preferințele politice, am un mesaj. Informați-vă. So nu doar dintr-o sursa care va place sau care e in ton cu afinitățile voastre de moment. Cititi ce scriu și altii. Evitați să vă ghidați după oameni sau entități media care ”cred că!”, ”au auzit că!” ”se zice că!”. Căutati fapte si formați-vă singuri opinia.

Și NU UITAȚI. Țineți minte ce a facut unul sau altul. Luați lecitină, băgați Magne B6 in voi, căutați soluții de ținere minte. De ce nu, chiar luați-vă notițe. Nu vă lăsați bătuți de vântul schimbării coamei omului politic. Când mergeti la vot și puneți ștampila ințelegeți că puneți un cerc de tuș peste ceea ce reprezintă 60% din veniturile voastre (in cazul unui salariat care nu ia șpăgi), că decideți cât timp se va sta la coadă pe Valea Oltului, că decideți dacă trenul de la Mangalia la Satul Mare va mai face 16 ore oficial si 26 de ore din când in când.
Astfel, nu mai votați pe cei ce v-au mințit și sedus deja dar care și-au dovedit impotența. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

California cu doar 400 de Euro

California loooove! Just chilling in the Californian sun. Continuu seria de ”extra prețuri bombă” cu o destinație Californiană. Sau...