Treceți la conținutul principal
Îmi pare că nevoia de a fi informat este una cu caracter pur declarativ. Noi nu căutăm să ne informăm. Cautam surse care să ne certifice propriile presupuneri. Nu facem muncă de evaluare a tuturor variabilelor dintr-o ecuație. Noi știm valoarea lui x si y si căutăm pe cineva care să ne ajute să justificăm această părere.
Acum vreo patru ani mă hotărâsem să-mi fac blog și să scriu despre realitățile vieții de expat. N-a durat mult până să incep să scriu despre politică.
Adevărul este ca, indiferent dacă ne place sau nu, politica ne ghidează viața. Mulți spun că nu-i interesează politica, că nu le pasă ce fac unii sau alții. Dar, invariabil, toți cei ce mi-au spus așa ceva, au comentat activ evenimentele post colectiv, au fost poate chiar prezenți la protestele de stradă, iar dacă n-au fost, i-au infierat pe cei ce protestau. Toți dau share la știrile săptămânale ce prezintă lungul drum al transhumanței rutiere românești, spre mare, munte sau, până la urmă, orice destinație legată de falnica noastră infrastructură. Toti comentează și iși dau in cap.
Mai sunt și cei care își asumă prefernțele politice pe față, si pentru care oricine comentează impotriva PSD/ului sau a antenelor este Băsist, cine comentează împotriva PNLului sau USR ului e comunist, cine zice ceva de rau de UDMR e șovin si câte și mai câte.

Pentru toti cei ce își asumă sau nu preferințele politice, am un mesaj. Informați-vă. So nu doar dintr-o sursa care va place sau care e in ton cu afinitățile voastre de moment. Cititi ce scriu și altii. Evitați să vă ghidați după oameni sau entități media care ”cred că!”, ”au auzit că!” ”se zice că!”. Căutati fapte si formați-vă singuri opinia.

Și NU UITAȚI. Țineți minte ce a facut unul sau altul. Luați lecitină, băgați Magne B6 in voi, căutați soluții de ținere minte. De ce nu, chiar luați-vă notițe. Nu vă lăsați bătuți de vântul schimbării coamei omului politic. Când mergeti la vot și puneți ștampila ințelegeți că puneți un cerc de tuș peste ceea ce reprezintă 60% din veniturile voastre (in cazul unui salariat care nu ia șpăgi), că decideți cât timp se va sta la coadă pe Valea Oltului, că decideți dacă trenul de la Mangalia la Satul Mare va mai face 16 ore oficial si 26 de ore din când in când.
Astfel, nu mai votați pe cei ce v-au mințit și sedus deja dar care și-au dovedit impotența. 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Iordache si USRul. Vino sa vezi pisicutele care s-au saturat de principii

Da, nu e vorba despre: Acelea ar fi dragute si v-ar fi facut sa dati click imediat si share si like si cate si mai cate. Este insa vorba despre niste pisoiasi fricosi, care tremura la gandul si sunetul "catuselor". Sunt niste 'telectuali de CAP care au ajuns la butoane si acum isi acopera performantele penale cu legislatie iute albitoare. Daca infractorii obisnuiti pot numai spera sa isi "albeasca banii", ai nostrii doi crai din imagine, modele de top, full option, ce sunt ei, inegalabili mondiali, isi "albesc viata", stergand cu buretele infractiuni, proceduri si concepte din dreptul penal. Dar sa incercam sa analizam organizat si sistematic ineptia juridica. Daca se poate. Sa incepem cu vesinca replica a domnului Iordache in special si a PSD-ului in general: ,,Cei ce protesteaza  NU au citit modificarile"           - unde sa le citim? E greu, aproape imposibil pentru un cetatean sa gaseasca undeva modificarile codului penal, sau, sa

jurnalul XI - who did it?

Intrebari existentiale de pe net: 1. Cine a facut Covidu? - Chineji , ruling conspiracy theory; Americanii - second popular; Natura - ba ej nebun'? (In tot acest timp Balenele si Ursii polari rad din laboratorul secret) 2. Cine a furat drojdia? - e o conspiratie a drojdierilor 3. Cine a facut spitale? - ala io, ala io, ala io...nemtii, coreenii, taiwanezii, japonezii.  4. Cine a facut gratare in izolare pe balcon? - ups 😜 Teoria conspiratiei cu Covidu, tradusa de Ghita Drojdieru': Bre, io stau acasa, ca mi-e frica de amenzi dar stiu io ca virusu asta-i facut de chinezi. link Ca e clar ca nu era dom'le nimic daca Trump nu le punea taxe, asa ca acum se razbuna. Bine, nici virusu' stii ca nu exista. Ca chiar zicea unu milionar ca nu se poate dovedi dom'le ca exista virusi. De aceea si acum nu ne arata virusul, sa-l vedem si noi. E clar facatura, sa ii omoare pe batrani ca a si spus Delgarde aia de la Fond ca suntem multi. Industria asta medicala vrea sa i

TRABANT DESCHIDE FABRICA IN ROMANIA!

Graba strica treaba. Vorba lunga saracia omului. Daca taceai filosof ramaneai. Vorba-i de argint dar tacerea e de aur. Mai stiti si voi asemenea proverbe? Eu i-as trimite domnului Ponta o carte cu proverbe si maxime si i-as recomanda un training in meditatie si self control, poate data viitoare nu mai arunca vorbe-n vant, precum faimoasa declaratie triumfala la revenirea din Germania, conform careia un MARE producator auto va deschide o uzina in Romania. http://www.hotnews.ro/stiri-esential-14489154-victor-ponta-posibila-mare-investitie-germana-romania-greenfield-ocupa-dan-sova.htm Dar stai asa! Daca el se referea la Trabant? Premierul a declarat, pentru exactitate, asta: "Una dintre marile companii germane din industria auto va deschide o fabrica in Romania, board-ul companiei urmand sa adopte o decizie finala in acest sens, potrivit premierului Victor Ponta. "Zilele trecute, in sedinta de guvern, pe lista confidentiala pentru ca asa a fost intelegerea, am aprobat un