Armata e pe bani

Fara diacritice :)
Si cu autocorrect in engleza, astfel ca pot aparea erori ;)
Dar nu la fel de grave precum cele de logica ce par a fi promovate de multi politicieni anti-sistem si chiar de oameni de buna credinta dar parca atinsi de un virus logico-lobotomizator.
Astazi
1. degeba platim taxe, asa ca hai sa nu mai platim nici o taxa
Da, statul e format din oameni. Si multi dintre ei s-au dovedit corupti sau doar incapabili. Astfel, taxele platite de noi au fost folosite pentru: plata si replata si rasplata pastorilor unor sectoare complet nefunctionale, precum mineritul, au fost folosite pentru spagi prin umflarea valorii contractelor, in infrastructura, achizitii in educatie etc. Da, statul a avut grija de "ai sai". Si multe altele. Dar. Si nu e doar UN dar:
A. Daca Nu am plati taxe, deloc chiar, cine sau cum ar fi finantata armata, politia, politia de frontiera, inspectorii care se ocupa de siguranta in munca, inspectorii de la DSV. Doar acestia ii numesc deoarece referitor la sanatate, am inteles ca o putem privatiza complet (revin si aici :)), educatia privata, parlamentul Nu ne place si il putem desfiinta, iar drumurile Le fac firmele si pun taxe de exploatare (damn, nu taxe, tarife).
In special in comentariile articolelor legate de taxe sau modificari la codul fiscal gasesti revolutionarii chititi pe greva fiscala. Taxa de timbru e ilegala, contributia la sanatate e mare, taxa radio-TV o aberatie, accizele in carburanti Sunt moartea pasiunii, pretul tigarilor e furaciune. Huooo. Jos cu (de obicei cel ce e la putere) sus cu (de obicei cel din opozitie, care a fost si el la putere inainte ;))
Iar majoritatea acestor comentatori sunt patrioti ferventi, iubesc istoria Romaniei (din doua in doua pagini si in special pe Mihai, tepes, Stefan cel mare si Cuza)
Ok, pentru acesti patrioti, o intrebare. Daca nu mai platim taxe, cum ne pazim tara? Pe bune adica. Cine cumpara arme pentru soldati, cine ii plateste? Ok, armata obligatorie. Dar ... ofiterii? Cum ii platim? Din Ce bani luam o fregata? De unde scoatem vreo 20mld Ron/an ca sa avem cat sa folosim ceea ce avem? Armata costa, chiar daca curajul e gratis.
Daca nu platim taxe, ne-om apara de rusi, unguri, masoni sau reptilieni cam asa:


Vom reveni cu alte exemple si situatii in care, poate, reflexul de gandire trebuie ... regandit (sic!)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

California cu doar 400 de Euro

California loooove! Just chilling in the Californian sun. Continuu seria de ”extra prețuri bombă” cu o destinație Californiană. Sau...