Iordache si USRul. Vino sa vezi pisicutele care s-au saturat de principii

Da, nu e vorba despre:
Image result for cats

Acelea ar fi dragute si v-ar fi facut sa dati click imediat si share si like si cate si mai cate.
Este insa vorba despre niste pisoiasi fricosi, care tremura la gandul si sunetul "catuselor". Sunt niste 'telectuali de CAP care au ajuns la butoane si acum isi acopera performantele penale cu legislatie iute albitoare.
Image result for dragnea si penalii

Daca infractorii obisnuiti pot numai spera sa isi "albeasca banii", ai nostrii doi crai din imagine, modele de top, full option, ce sunt ei, inegalabili mondiali, isi "albesc viata", stergand cu buretele infractiuni, proceduri si concepte din dreptul penal.

Dar sa incercam sa analizam organizat si sistematic ineptia juridica.
Daca se poate.
Sa incepem cu vesinca replica a domnului Iordache in special si a PSD-ului in general: ,,Cei ce protesteaza  NU au citit modificarile"
          - unde sa le citim? E greu, aproape imposibil pentru un cetatean sa gaseasca undeva modificarile codului penal, sau, saptamana trecuta, modificarile la statutul magistratilor. Daca GOOGLE nu stie sa le gaseasca, prin cotloanele netului, intr-adevar, cetateanul de rand, nu are de unde sa le stie. Deci e neinformat.
          - dar De Ce e neinformat? Deoarece NU exista nici un site, simplu, usor de gasit, in care sa se poata citi, live, de catre orice cetatean, modificarile discutate in aceasta comisie. necunoasterea noastra este data de LIPSA voastra de transparenta. Daca le-ar fi pus pe un site, simplu, sharuibil, si noi tot nu le-am fi citi, hai ca mai eram de aocrd cu ei. Dar in acest mod, orice suporter al #ciumei rosii care e oripilat de actiunile #tefelistilor din piata si sustine pe grupuri obscure de pe facebook demersurile lui Dragnea, ar trebui sa isi dea seama de paradoxul si ironia situatiei. Ei urla ca noi "nu stim de ce protestam" fiindca nu am citit legile in timp ce ei, sustinatorii PSD, sunt in aceeasi necunostinta de cauza, deci ei "sustin orbeste niste modificari" despre care stiu la fel de putin ca si noi. Un articol din marea de articole pe aceasta tema. Insa nici unul nu are un link catre vreun text de lege.

In aceasta situatie nu ne ramane decat credinta. Nu e cea mai buna forma de informare. Ea functioneaza pe sistemul: eu cred ce-mi spune Xulescu. Noi cei ce protestam fata de ciuma rosie, credem ce spune, de exemplu DNA. Cei ce sustin "guvernul de miere datatoriu si de pensii maritoriu" cred tot ce spun d'alde Serban Nicolae, magna cum laude jurist de vaza, Nicolicea etc. Ideea e ca nici unii nu avem facts. Avem credinte.
Eh, in marea aceasta de credinte, apar niste solutii de imbunataire a calitatii informarii si micsorarii gradului de manipulare la care suntem supusi.
DIICOT de exemplu e o directie, plina de procurori, dar mai ocupata cu eltfel de infractiuni. Din aceelea de ne oripileaza pe toti, USRisti si PSDisti de-o potriva. PNListi si ALDEisti la fel. toti suntem parinti, avem sotii sau macar o prietena.
Ei spun asa „Ne exprimam surprinderea si ingrijorarea cu privire la modalitatea in care se desfasoara acest proces, fara transparenta si fara consultarea unor experimentati practicieni ai dreptului din domeniul justitiei penale." Dati click si cititi restul declaratiei. Nu va place siteul? Cititi direct de la sursa aici: DIICOT

Ce legatura are interzicerea folosirii probelor descoperite cu prilejul unei perchezitii, daca acele probe nu au legatura cu infractiunea investigata? Adica, daca mergi sa cercetezi cas aunui traficant de droguri si descoperi ca e si proxenet, gata, dovezile de proxenetism trebuie sa le distrugi.
De ce e normal ca un infractor sa aiba dreptul sa asiste la interogarea martorilor si a victimei? Da, am inteles, voi, coruptii din toate partidele ati vrea s avedeti cine va "da in gat". Dar daca pe fata voastra o violeaza un nebun, bataus si cutitar. Cum ar fi ca fata voastra sa fie obligata sa explice cum a fost violata de fata cu Gigi Sabie?
Mai sunt o gramada de texte aberante care par a fi discutate in comisie.
Ca sa fie si mai clar. USRului, daca vrea cu adevarat sa faca ceva consistent, ar putea, in loc de live streaming de injuraturi intre Cacarau si Nicolae sa ne puna, non stop, zi de zi, secunda de secunda, textul la litera al fiecarei modifcari operate in comisia Iordache. Noi nu putem face asta fiindca noi nu avem acces la comisie. Ei au!
#rezist #darcamdegeabaNiciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

California cu doar 400 de Euro

California loooove! Just chilling in the Californian sun. Continuu seria de ”extra prețuri bombă” cu o destinație Californiană. Sau...