Nu e Ardealul Pamant Romanesc?

Citeam presa. On line. Www.hotnews.ro, aplicatia de IPhone.
Si, cu surprindere mare am descoperit o stire care ma face sa cred ca liderii UDMR Mures nu prea stiu ce e aceea o axioma.
Stirea spunea ca, in Liceul Pedagogic "Mihai Eminescu" din Targu Mures au aparut afise cu inscriptia "Ardealul pamant Romanesc". Iar aceste afise au fost catalogate de liderii UDMR Mures drept " jignitoare" si un exemplu clar al "nerezolvarii corespunzatoare a disputei etnice" dintre Romani si maghiari.
Sa revin si la axioma! Cuvântul axiomă este un cuvânt provenit din limba greacă veche, în care αξιωμα (axioma) înseamnă "care este socotit demn sau convenabil" sau "care este considerat evident prin sine însuși/de la sine".
Evident prin sine insusi, de la sine! Ardealul este o regiune in centrul Romaniei, inconjurata de Banat, Crisana, Maramures, arcul carpatic ... Fiind parte integranta a Romaniei este, fireste, pamant Romanesc.
Eu credeam ca juristi precum dl Frunda inteleg si stiu ca o axioma este! Exista! Asa e! Si nu poate fi insultatoare prin ea insasi.
Sa vedem niste alte axiome si sa le analizam potentialul jignitor:
1. Pe continentul European se conduce pe partea dreapta - potential insultator pentru britanici si irlandezi
2. Trotuarele sunt create pentru pietoni - insultator pentru cimpanzeii care parcheaza pe trotuare
3. Pamantul e rotund - insultator pentru catolicii din sec XIII
4. Justitia impartiala e o utopie - insultator pentru noi toti, nu si pentru politicieni
5. Buda si pesta inseamna WCul respectiv un tip de boala in limba romana, potential insultator pentru ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

California cu doar 400 de Euro

California loooove! Just chilling in the Californian sun. Continuu seria de ”extra prețuri bombă” cu o destinație Californiană. Sau...