Treceți la conținutul principal

Aministiaza-ti bunica de manipulare

Iarna nu-i ca vara, iar gaura din buget nu-i ca o gaura neagra.
Dar manipularea si jumatatile de adevar merg si vara si iarna, iar "datul din gura" tare si raspicat are priza la public.

Degeaba ne chinuim sa explicam pe Facebook, Twitter sau Instagram ca povestea Gaurii din buget e since fiction. Degeaba demonstram, cu date, ca ea nu exista. Degeaba explicam ca "excedentul bugetar lasat de guvernul Victor Ponta" nu era excedent ci o reducere a cheltuielilor, ca ea era aferenta exercitiului bugetar 2015 si ca nu au existat 5 miliarde de euro "in plus" prin vre-un cont, pe care tehnocratii lui Ciolos i-au tocat.
Cei ce au votat PSD-ul, cu buna credinta, nu trebuie nici ironizati, nici mistocariti ci educati. Iar daca noi, cei antiPSD credem ca stim o minciuna a guvernului PSD, n-are rost sa o despicam in "paispe" pe facebook, ci sa o explicam acelor prieteni si rude pe care le cunoastem, pe care le iubim deoarece ne sunt parinti, bunici, cumnati sau mai stiu eu ce si daca vrem sa schimbam ceva, trebuie sa incepem prin a-i educa pe ei. USR e bun pe .com dar lipseste cu desavarsire pe .coadavacii.

Celmai important lucru ce "sta pe teava" acum e legea amnistiei.
E cel mai important lucru deoarece pune in pericol insasi statul de drept. Dar iar incepem cu vorbe "de lemn" ce nu inseamna nimic pentru bunica de la tara careia PSD-ul tocmai i-a marit pensia. Daca insa astazi se voteaza aceasta lege, peste un an ea poate ramane fara vaca din curte. Fara curte chiar. Sau fara padure. Sau fara pasune. De ce? Ia-ti rucsacul si hai la buni sa-i spui o poveste:

Draga bunica, de ce ai gard la casa? Ca sa stii care-i pamantul tau. Si de ce ai lacat la cotetul de gaini? Ca sa nu-ti fure hotii gainile noaptea cand nu esti atenta. Daca vine noapte un hot, sare gardul tau, intra pe terenul tau, rupe lacatul tau si fura gainile tale, ce vrei sa pateasca hotul cand e prins?
Fac pariu ca 99% din bunicute vor spune ca vrea sa-si primeasca gainile inapoi si hotul sa fie bagat "la arest".
Ok, acum bunicuta, cum te-ai simti daca politistul ti-ar spune: Mamaie, nu il arestez. Stii, am deja puscaria plina si apoi ce a furat? Niste gaini? Hai ca nu-i asa mare paguba. Sunt oricum atat de multi hoti ca, pana la urma, omul nici nu e chiar asa de diferit. Asa ca politistul hotaraste sa-l lase liber si sa pastreze gainile. Intrbati-va bunica cum s-ar simti atunci? Cred ca ati auzi niste dracuieli, niste asa ceva nu se poate, "da cum sa faca una ca asta"? Eh, bunica, amnistia asta inseamna. Sa-i lase pe cei ce au furat padurile, ce au furat fabricile si mmulte altele nu doar sa plece acasa. Sa plece acasa curati. oameni cinstiti in ochii legii. D'apoi drept ii numa?
Iar daca astazi pot fi amnistiati cei ce au retrocedat ilegal sute de hectare, maine se poate ca acelasi om, impreuna cu primarul, sa retrocedeze terenul bunicii tale unui "baiat destept", sa-i taie pomii iar bunica ta, pana se judeca, ajunge sa miroasa florile pe dedesubt.

La final, daca nu o convingeti pe bunicuta ca ii poate fi furat pamantul, intrebati-o daca i se pare in regula ca un hot sa fie deputat. Da, pare intrebarea standard deja fumata, dar motivul pentru care vreau sa i-o adresati e acesta. Liviu Dragnea crede ca NU E NICI o problema. Inainte de alegeri, domnul Dragnea explica prezenta atator penali pe listele partidului intr-un mod halucinant pentru orice roman, credincios, de buna credinta, care in viata lui nu a furat nici un bob de mazare.  "nu există nicăieri în Europa interdicția ca un om care a avut un necaz în viață, a furat un ou, o pâine, de foame, și a făcut pușcărie 6 luni" sa nu poata candida.
O minciuna si dovada de nerusinare. Adica, pt domnul Dragnea, Hrebenciuc a avut un nacaz, a furat de foame. La fel si Nastase, si Udrea si fratele presedintelui Basescu.
Nerusinare dubla: el nu avea probleme cu penali pe lista PSD, dar la altii...era jale.
O minciuna si va dau doar un exemplu. UK - nu poti candida la alegerile parlamentare daca ai fost condamnat la inchisoare de cel putin 1 an (PS. Nu poti candida nici daca iar la 1.12 se specifica ca nu poti candida daca ai fost condamnat pentru infractiuni la sistemul electoral, indiferent de pedeapsa :))))http://www.electoralcommission.org.uk/__data/assets/pdf_file/0019/173017/UKPGE-Part-1-Can-you-stand-for-election.pdf Dar, deh, Britanicii ies din UE si nici pe continent nu sunt, asa ca poate nu se pune;). Nici la irlandezi nu merge...va las sa cautati alte state si sa gasiti metode mai bune de a le explica parintilor, bunicilor sau prietenilor de ce nu trebuie sa aruncam "statul de drept" la gunoi de dragul a 200 de lei la pensie.
 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Iordache si USRul. Vino sa vezi pisicutele care s-au saturat de principii

Da, nu e vorba despre: Acelea ar fi dragute si v-ar fi facut sa dati click imediat si share si like si cate si mai cate. Este insa vorba despre niste pisoiasi fricosi, care tremura la gandul si sunetul "catuselor". Sunt niste 'telectuali de CAP care au ajuns la butoane si acum isi acopera performantele penale cu legislatie iute albitoare. Daca infractorii obisnuiti pot numai spera sa isi "albeasca banii", ai nostrii doi crai din imagine, modele de top, full option, ce sunt ei, inegalabili mondiali, isi "albesc viata", stergand cu buretele infractiuni, proceduri si concepte din dreptul penal. Dar sa incercam sa analizam organizat si sistematic ineptia juridica. Daca se poate. Sa incepem cu vesinca replica a domnului Iordache in special si a PSD-ului in general: ,,Cei ce protesteaza  NU au citit modificarile"           - unde sa le citim? E greu, aproape imposibil pentru un cetatean sa gaseasca undeva modificarile codului penal, sau, sa

jurnalul XI - who did it?

Intrebari existentiale de pe net: 1. Cine a facut Covidu? - Chineji , ruling conspiracy theory; Americanii - second popular; Natura - ba ej nebun'? (In tot acest timp Balenele si Ursii polari rad din laboratorul secret) 2. Cine a furat drojdia? - e o conspiratie a drojdierilor 3. Cine a facut spitale? - ala io, ala io, ala io...nemtii, coreenii, taiwanezii, japonezii.  4. Cine a facut gratare in izolare pe balcon? - ups 😜 Teoria conspiratiei cu Covidu, tradusa de Ghita Drojdieru': Bre, io stau acasa, ca mi-e frica de amenzi dar stiu io ca virusu asta-i facut de chinezi. link Ca e clar ca nu era dom'le nimic daca Trump nu le punea taxe, asa ca acum se razbuna. Bine, nici virusu' stii ca nu exista. Ca chiar zicea unu milionar ca nu se poate dovedi dom'le ca exista virusi. De aceea si acum nu ne arata virusul, sa-l vedem si noi. E clar facatura, sa ii omoare pe batrani ca a si spus Delgarde aia de la Fond ca suntem multi. Industria asta medicala vrea sa i

TRABANT DESCHIDE FABRICA IN ROMANIA!

Graba strica treaba. Vorba lunga saracia omului. Daca taceai filosof ramaneai. Vorba-i de argint dar tacerea e de aur. Mai stiti si voi asemenea proverbe? Eu i-as trimite domnului Ponta o carte cu proverbe si maxime si i-as recomanda un training in meditatie si self control, poate data viitoare nu mai arunca vorbe-n vant, precum faimoasa declaratie triumfala la revenirea din Germania, conform careia un MARE producator auto va deschide o uzina in Romania. http://www.hotnews.ro/stiri-esential-14489154-victor-ponta-posibila-mare-investitie-germana-romania-greenfield-ocupa-dan-sova.htm Dar stai asa! Daca el se referea la Trabant? Premierul a declarat, pentru exactitate, asta: "Una dintre marile companii germane din industria auto va deschide o fabrica in Romania, board-ul companiei urmand sa adopte o decizie finala in acest sens, potrivit premierului Victor Ponta. "Zilele trecute, in sedinta de guvern, pe lista confidentiala pentru ca asa a fost intelegerea, am aprobat un