Moarte Opiniei, viaţă lungă informaţiei

Cum se face ca cei mai activi si venali infieratori ai tehnocratiei guvernamentale sunt cei ce au avut de suferit cel mai mult in perioadele guvernarilor pur politice cu care am fost binecuvantati atat de multi ani?
Lipsa de informare echidistanta este motivul.
Că majoritatea canalelor media, în special a posturilor Tv de ştiri sunt "apropiate" unui sau altui partid/grup de interese politic e o axiomă. (Un raport Active watch ce conţine şi concluzii ale organizaţiei Reporteri Fără frontiere se pot găsi prin intermediul acestui articol din Mediafax). Dar această realitate este si motivul pentru care votanţii aleg "soluţii politice" cun un efect negativ asupra capacităţii de dezvoltare a ţării, care duc la un impact direct negativ asupra calităţii vieţii lor, de care însă nu sunt conştienţi deoarece mesajele mass-mediei nu sunt echidistante ci de multe ori distorsionează adevarul şi conving electoratul că motivul suferinţelor lor nu ţine de cei pe care i-au votat ci de orice sau oricine altceva (băsismul, Soros, ruşii, Americanii, Europenii, masonii, evreii, finanţia modiala). Deşi satiră, acest "studiu" (notaţi ghilimelele) facut de Times New Roman pune bomboana pe coliva Oile
Astfel, începand de astăzi, hai să încercăm noi, cei ce ne activăm pe reţele de socializare să ne schimbăm mai întâi atitudinea noastră, iar apoi să o schimbăm şi a celorlalţi punând accent pe informaţie, nu pe opinie:
Dacă mulţi scriem "pe net": credem, am auzit, am văzut în altă parte şi alte asemenea expresii fără a mai pune accent pe fapte, informaţii exacte, definitie şi determinate într-un context, dacă noi, cei ce suntem dezamăgiţi de impostura unor instituţii de presă facem rabat in comunicarea de zi cu zi de la utilizarea logicii si a informaţiilor şi statutăm opinii cu valoare de absolut, cu ce drept venim ulterior şi combatem ca lipsite de logică opiniile altora!? E un paradox logic :) deoarece opiniile nu pot fi combătute decât cu fapte, adică informaţii, nu cu alte opnii. Sper că am trecut de perioada istorică numită Ev Mediu, in care unii credeau că pământul e plat, alţii credeau că bolile sunt o lovitură de la Dumnezeu, iar cei ce credeau altfel, erau omorâţi! Astăzi avem informaţia şi putem să o verificăm independent şi ea trebuie să stea la baza deciziilor noastre.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

California cu doar 400 de Euro

California loooove! Just chilling in the Californian sun. Continuu seria de ”extra prețuri bombă” cu o destinație Californiană. Sau...