Treceți la conținutul principal

For God and Country!

For God and Country in Engleza!
Pro aris et focis in Latina!
Ambele variante insa mi se par cele mai bune pentru a descrie viata Baronesei Margaret Thatcher precum si ultimul ei drum pe strazile Londrei.

La ora 10, in fata bisericii St Clement Danes din londra, biserica Fortelor Aeriene Regale, sunetul black caburilor, galagia trecatorilor si beepaitul Iphonurilor navetistilor a fost inlocuit de tropotul cailor si sunetele clopotelor pe melodia "Oranges and Lemons"
http://en.wikipedia.org/wiki/Oranges_and_Lemons
Londra, Anglia, Marea Britanie, Commonwealth-ul si omenirea in general si-a luat astazi la revedere de la Prima Femeie Prim Ministru a Europei! O femeie extrem de credincioasa care, timp de mai bine de 10 ani si-a servit tara pe care, multi dintre cei care au cunoscut-o, spun ca a iubit-o mai mult decat pe orice altceva sau altcineva.
Cum spuneam deci, For God and Country!
Ora 10.15 minute.

Daca la inmormantarea Lady Diana, Elton John a electrizat atmosfera cu Candel in the wind, la ora 10.15 minute, in perfecta consonanta cu momentul si personalitatea doamnei Thatcher, fanfara militara a intampinat coregiul funerar cu acordurile "Loch Lomond". Puteti sa o ascultati si voi aici:
http://www.youtube.com/watch?v=1uZ-p-tN8Gs
Cu o pedantica atentie la fiecare detaliu, organizatorii ceremonialului, respectiv Armata s-a asigurat ca pana si motociclistii politiei rutiere care au asigurat escorta convoiului au asteptat, cu capul plecat in permanenta, cu mainile pe ghidonul motocicletei si doar cu piciorul drept pe asfalt ca punct de sprijin, fara sa le tremure nici un muschi, pana cand sicriul a fost coborat din automobil si dus in interiorul Bisericii St Clement.

In timp ce acest cavaleri moderni, in armura de silicon, fibra de sticla si cu casti de metal albe asteptau pe caii lor cu doua roti, multimea aplauda scriul. Nici un telefon nu a sunat in acea piata. Vorbele au devenit soapte. Iar in acel moment cu totii parca am realizat ca, pentru o secunda, suntem partasi la scrierea ultimei pagini din istoria vietii doamnei de fier.
Caii cu doua roti si faruri cu led au lasat locul pur sangelui cavaleriei Britanice, iar automobilul Jaguar a fost inlocuit cu afetul unui tun.

In sunet de fanfara, intonand un mars funebru, flancata de reprezentantii fiecarei arme din armata Marii Britanii, Lady Thatcher a parasit Biserica RAF, la 10.35 fix, pentru ultima data si s-a indreptat spre St Paul's unde 2300 de oficiali si-au putut lua la revedere de la ea.
Eu m-am simtit onorat sa pot face acelasi lucru in fata bisericii Fortelor Aeriene Regale, impreuna cu mii de simpli cetateni si sute de soldati.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

jurnalul XI - who did it?

Intrebari existentiale de pe net: 1. Cine a facut Covidu? - Chineji , ruling conspiracy theory; Americanii - second popular; Natura - ba ej nebun'? (In tot acest timp Balenele si Ursii polari rad din laboratorul secret) 2. Cine a furat drojdia? - e o conspiratie a drojdierilor 3. Cine a facut spitale? - ala io, ala io, ala io...nemtii, coreenii, taiwanezii, japonezii.  4. Cine a facut gratare in izolare pe balcon? - ups 😜 Teoria conspiratiei cu Covidu, tradusa de Ghita Drojdieru': Bre, io stau acasa, ca mi-e frica de amenzi dar stiu io ca virusu asta-i facut de chinezi. link Ca e clar ca nu era dom'le nimic daca Trump nu le punea taxe, asa ca acum se razbuna. Bine, nici virusu' stii ca nu exista. Ca chiar zicea unu milionar ca nu se poate dovedi dom'le ca exista virusi. De aceea si acum nu ne arata virusul, sa-l vedem si noi. E clar facatura, sa ii omoare pe batrani ca a si spus Delgarde aia de la Fond ca suntem multi. Industria asta medicala vrea sa i

Un secol pe aripi! Mariana Dragescu

Sunt un impatimit al aviatiei. Iubesc zborul si avioanele. Totodata nutresc un mare respect pentru cei ce, in tumultuosul secol XX, si-au asumat datoria fata de tara si popr si au traversat, cu curaj si spirit de datorie, incercatii ani ai celui de-al doilea razboi mondial. Dar, la fel ca multi dintre noi, tinerii secolului XXI, nu stiu numele multor dintre cei ce intre 1939 si 1945 au au luptat in cel De-al Doilea Razboi Mondial. Ieri insa am aflat despre trecerea in nefiinta a Comadorului in retragere Mariana Dragescu, dupa un secol de viata. De ieri pana astazi am citit mult despre ea si am incercat sa ma documentez, deoarece cred ca merita sa nu uitam ceea ce a fost o viata absolut remarcabila a unei femei pentru care superlativele sunt desuete. Scuzati-mi patetismul dar va las pe voi sa va dati cu parerea daca ceea ce spun este exagerat: Comador Mariana Dragescu: Nascuta la 7 Septembrie 1912 A inceput sa zbore in dubla comanda in anul 1935, obtinant al saptelea brevet femi

Mihai si vrejul de cafea! Origo Coffee Shop

In primul rand, as vrea sa recunosc ca nu pot fi complet obiectiv pe aceasta tema. Recunosc, iubesc o cafea buna! Proaspat prajita si macinata! Sunt fan Jamaican Coffee! Iubesc ristretto! Ah, si mai trebuie sa spun ca stiu ca cafeaua nu creste pe vrejuri ci este un arbust...o tufa... Enter Mihai si cafeneaua Origo! Mihai se pricepe sa faca o cafea buna :) Chiar mai mult decat atat. Stie sa selecteze boabele de cafea, se pricepe sa le prajeasca (asta este, dupa parerea mea, chiar o arta), iar dupa ce le-a prajit si macinat corespunzator, iti poate servi o cafea intr-o gama variata de stiluri, folosind o varietate de tehnici, toate insa folosind unui singur scop: the best coffee experience. In Bucuresti existau cafenele bune, cu barista foarte capabili, exista furnizori de cafea seriosi si exista si numeroase companii care prajesc cafeaua. Nu multi, dar exista cativa. Dar cu ce este Origo diferit, dupa parerea mea, este ca uneste intreg procesul necesar creerii unei cafele perf