Treceți la conținutul principal
Îmi pare că nevoia de a fi informat este una cu caracter pur declarativ. Noi nu căutăm să ne informăm. Cautam surse care să ne certifice propriile presupuneri. Nu facem muncă de evaluare a tuturor variabilelor dintr-o ecuație. Noi știm valoarea lui x si y si căutăm pe cineva care să ne ajute să justificăm această părere.
Acum vreo patru ani mă hotărâsem să-mi fac blog și să scriu despre realitățile vieții de expat. N-a durat mult până să incep să scriu despre politică.
Adevărul este ca, indiferent dacă ne place sau nu, politica ne ghidează viața. Mulți spun că nu-i interesează politica, că nu le pasă ce fac unii sau alții. Dar, invariabil, toți cei ce mi-au spus așa ceva, au comentat activ evenimentele post colectiv, au fost poate chiar prezenți la protestele de stradă, iar dacă n-au fost, i-au infierat pe cei ce protestau. Toți dau share la știrile săptămânale ce prezintă lungul drum al transhumanței rutiere românești, spre mare, munte sau, până la urmă, orice destinație legată de falnica noastră infrastructură. Toti comentează și iși dau in cap.
Mai sunt și cei care își asumă prefernțele politice pe față, si pentru care oricine comentează impotriva PSD/ului sau a antenelor este Băsist, cine comentează împotriva PNLului sau USR ului e comunist, cine zice ceva de rau de UDMR e șovin si câte și mai câte.

Pentru toti cei ce își asumă sau nu preferințele politice, am un mesaj. Informați-vă. So nu doar dintr-o sursa care va place sau care e in ton cu afinitățile voastre de moment. Cititi ce scriu și altii. Evitați să vă ghidați după oameni sau entități media care ”cred că!”, ”au auzit că!” ”se zice că!”. Căutati fapte si formați-vă singuri opinia.

Și NU UITAȚI. Țineți minte ce a facut unul sau altul. Luați lecitină, băgați Magne B6 in voi, căutați soluții de ținere minte. De ce nu, chiar luați-vă notițe. Nu vă lăsați bătuți de vântul schimbării coamei omului politic. Când mergeti la vot și puneți ștampila ințelegeți că puneți un cerc de tuș peste ceea ce reprezintă 60% din veniturile voastre (in cazul unui salariat care nu ia șpăgi), că decideți cât timp se va sta la coadă pe Valea Oltului, că decideți dacă trenul de la Mangalia la Satul Mare va mai face 16 ore oficial si 26 de ore din când in când.
Astfel, nu mai votați pe cei ce v-au mințit și sedus deja dar care și-au dovedit impotența. 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Netflix ... acest McDonald's al Filmelor

Dacă ai chef de o masă cât de cât mâncabilă, dintr-o ofertă maaaareee foc creată special să îți pară că ai de unde să alegi, dă fuguța la McDonald's. Va fi o experiență mai atractivă în reclama de la televizor decât în riăl laif! Nu e nimic rău cu MC. E chiar un model de business de succes și pentru multe persoane, mai ales din statele dezvoltate, cea mai ieftină mâncare la care au acces. La noi este însă...trendy :D Precum Starbucks! Netflix seamana cu McDonald's din mai multe puncte de vedere: 1 meniul: ambele au un vraaafff luuunnngg cât o zi de post (ironically nu prea există o mare ofertă de post la MC) și îți dă impresia că ai avea de unde să alegi 2. gustul la MC e precum Trailerul la Netflix Producții originale ( A NETFLIX OROGINAL) : la MC aromele chimice bine alese te fac să salivezi, la Netflix trailerele te fac să vrei să vezi imediat filmul sau serialul 3. experiența: orice ți-ai lua de la MC are cam același gust (pentru mine cel puțin). La fel și cu seria...

Rata mortalitatii sau cum sa intelegem cifre si statistica

Incepe totul cu o poza sharuita de cineva drag mie, dar care parca in aceasta perioada, nu vrea sa mai inteleaga legaturi si cauze deterministice. Articolul are multe greseli de tipar, fiind scris rapid si pe scurt. Imi cer scuze :) Apoi...eu...ca si persoana...nu sunt foarte abil in a explica calm si relaxat ceva ce mie mi se pare evident. Aici mai am de invatat :) Incerc mai jos sa exersez skillurile de "explicare" Iata poza Acest grafic este folosit de multi pentru a arata ca "Covid-19" NU e o mare problema. Graficul intr-adevar arata ca numarul de decese zilnice la nivel mondial din cauza acestei boli nu este extrem de mare. Deja avem o problema cu graficul deoarece scrie numele bolii urmat de Coronavirus.  NU VIRSUL are acest nume. Virusul se numeste SARS-CoV-2, COVID-19 e boala pe care o provoaca. Cineva care scrie astfel NU poate fi un expert in domeniu. E ca si cum eu as scrie despre formule de fizica cuantica...te prinzi ca am invatat-o pe balustrad...

Un secol pe aripi! Mariana Dragescu

Sunt un impatimit al aviatiei. Iubesc zborul si avioanele. Totodata nutresc un mare respect pentru cei ce, in tumultuosul secol XX, si-au asumat datoria fata de tara si popr si au traversat, cu curaj si spirit de datorie, incercatii ani ai celui de-al doilea razboi mondial. Dar, la fel ca multi dintre noi, tinerii secolului XXI, nu stiu numele multor dintre cei ce intre 1939 si 1945 au au luptat in cel De-al Doilea Razboi Mondial. Ieri insa am aflat despre trecerea in nefiinta a Comadorului in retragere Mariana Dragescu, dupa un secol de viata. De ieri pana astazi am citit mult despre ea si am incercat sa ma documentez, deoarece cred ca merita sa nu uitam ceea ce a fost o viata absolut remarcabila a unei femei pentru care superlativele sunt desuete. Scuzati-mi patetismul dar va las pe voi sa va dati cu parerea daca ceea ce spun este exagerat: Comador Mariana Dragescu: Nascuta la 7 Septembrie 1912 A inceput sa zbore in dubla comanda in anul 1935, obtinant al saptelea brevet femi...